The Trap God did it again!

Onlangs was het een goede dag voor de trappers onder ons. Young Thug dropte zijn album ‘Beautiful Thugger Girls’ dezelfde dag dat 2 Chainz ‘Pretty Girls Like Trapmusic’ uitbracht. Ik besloot om mijn personal favorite te reviewen. 

2 Chainz is gesigned bij Def Jam en released zijn vierde studio album Pretty Girls like Trap Music and I fucking love it. I knew I was gonna love it door de singles die hij in afwachting naar het album dropte.

Eerst en vooral, catchiest schijf van het jaar (en eigenlijk ook gewoon de beste track van het album: Good Drank! Op deze tune deelde hij de eer met de andere Trap God, Gucci Mane. En de belachelijk catchy hook werd verzorgd door niemand minder dan Migos’ finest Quavo. 2 Chainz had letterlijk géén betere collabs kunnen vinden voor deze track.
Dit album bestaat dan ook enkel uit belachelijk goede (én interessante) collabs.

Zo werkte hij op zijn andere singles samen met bv Travis Scott op 4 A.M. Honestly, ben ik niet de allergrootste Travis fan, but I admit, he did murdered this one.
Nog een niet ongeziene collab is It’s a Vibe met Ty Dolla $ign en R&b goddess Jhené Aiko. Deze single werd gereleased vlak voor het album en de titel zegt genoeg, I guess.

Op Realize werkt 2 Chainz samen met niemand minder dan Nicki Minaj. Wat nog bruter is dan deze tune is de beat er van. De instrumental is heel hard en ik vind het jammer dat Nicki hem niet gemurdered heeft. Op zo’n goeie beat had ze echt wel harder kunnen spitten. En de Rèmy Ma disses zijn we ondertussen ook al wel beu.

Verder brengt 2 Chainz nog tracks met Migos, Swae Lee, Drake, Monica en ook Pharrel Williams kreeg een plaats op dit album. Which is a very interesting choice. Mijn favorite collab (na Good Drank, duh) gaat naar Poor Fool met Swae Lee, hoewel ik Blue Cheese met Migos ook belachelijk veel op repeat heb staan.

Poor fool, the streets don’t love you like I do.

Ook op de solo tracks houdt hij de catchy vibes er in, wat élke tune een club-tune maakt. Ik kan Riverdale Rd 10x na elkaar afspelen al puur voor hoe agressief de beat is. Die hebben we te danken aan Mano. Ook OG Kush Diet (die FKi geproduced heeft) heeft een gestoorde beat en flow. Let me just say dat de productie en beatkeuze van dit album on point is. Shout out naar iedereen dat heeft meegewerkt aan dit project, I really needed this.

Onlangs heeft 2 Chainz ook een remix gedropt van Kendrick’s DNA. It doesn’t top Kendrick at all, maar is wel zeker de moeite waard om te checken!

Buy or stream the shit out of Pretty Girls like Trapmusic!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s