TDE’s first lady heeft alles onder CTRL met haar nieuw album

Daar is ie dan! Het album waar de trouwe TDE fans al eeuwen op aan het zijn. TDE’s female treasure, SZA, brengt (eindelijk!) haar debuut album CTRL uit and we fucking love it. 

Als ik zeg dat we al eeuwen aan het wachten zijn op SZA haar album, dan bedoel ik ook echt eeuwen. Een jaar lang liet ze ons vol spanning afwachten naar haar debuut album CTRL. In tussentijd bracht ze enkele singles uit die de fans helemaal ongeduldig maakten. Beginnend met Love Galore waarin ze collaboreert met Travis Scott, dat gepaard kwam met een very sexy (but also very very weird) videoclip.

Niet veel later dropte ze de tune Drew Barrymore. I don’t know why maar ik had bewust gewacht met luisteren tot het album uitkwam. And I hate myself for that want dit is by far mijn favoriete track van CTRL. Haar vocals zijn zo prachtig en flawless, oh my God! It makes me wanna be sad even though I’m not.

Fun fact: while I’m writing this, she dropped the videoclip of this tune! Score!

Bring the gin, got the juice
Bring the sin, got that too

De track dat vlak voor de release van haar project uitkwam heet Broken Clocks. Ook zo een track die je right in your feelings hit. Eigenlijk raakt elke tune van CTRL je in your feels. Not gonna lie, ik had wel meer rap verwacht. But I really don’t mind this type of albums. Elke track bestaat uit een perfecte balans tussen ‘I wanna lay in bed and cry all day’ en ‘ik wil later mijn kinderen verwekken op dit album’.

Op CTRL werkt SZA met een paar interessante artiesten. In haar eerste single hoorde je al Travis Scott, maar dat is niet alles. Ze nam ook een paar tunes met haar TDE collega’s op. In Pretty Little Birds krijgt Isaiah Rashad de eer om een verse te verzorgen voor deze wavy tune (mét prachtige instrumental). En met Doves In The Wind, waarin ze collaboreert met Kendrick Lamar, gaan ze een heel andere richting. Deze track is volledig dedictated naar het vrouwelijke geslachtsdeel. And it’s dope as fuck!

De laatste collab op haar album is geen TDE artist but that doesn’t mean it’s less good. Wavy is een korte interlude waarin ze samenwerkt met James Fauntleroy en de titel is een perfecte beschrijving van deze tune.

CTRL gaat over SZA’s perspectief in vorige relaties en de relatable issues dat vele onder ons zullen herkennen. De tracks zitten in het thema van liefde, haat, seks, heartbreak en wraak. Die lyrics komen gepaard met de finest instrumentals die je helemaal laat wegdromen. Ook een vette shout out naar de producers van dit album. De meeste van de tracks werden geproduced door Scum en Lang.

De TDE artiesten zijn de laatste tijd zeker niet stil blijven zitten. And someone told me dat het hiphop label maar liefst 12 projecten gaan releasen in 2017. It’s gonna be a good year! Maar voor nu buy or stream the shit out of CTRL.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s