‘Geen drugs in m’n kofferbak, alleen maar kleren en kerstcadeaus’ – Hef

Dit weekend presenteerde Violencia een talentenjacht en niemand minder dan Hef is één van de juryleden voor de finale die in April zal plaatsvinden. Vlak voor hij zelf zijn show begon kreeg ik de eer om hem een paar vragen te stellen.

Hoewel Hef liever geen interviews had die dag, kon hij geen nee tegen me zeggen door het feit dat ik speciaal voor hem een jointje had gerold voor tijdens het interview. Niet veel later wandelde ik de backstage binnen waar Hef samen met Crooks, KillahKeezy en de rest van de crew zich aan het voorbereiden waren voor het optreden.

Hey guys, vanavond zijn jullie op een talentenjacht en Hef is de jury in de finale. Wat verwacht je van de avond?
“Ik moet het nog zien, ik ben hier nog maar net en heb net een biertje binnen. Ik vind het sowieso tof dat die boys het initiatief nemen om dit te doen voor de jongeren, dit is iets dat vaker gedaan moet worden. Ik ben blij dat ik er bij mag zijn en een deel mag uitmaken van heel dit gebeuren. Ik heb er echt wel zin in!”

Op 23 december komt je album ‘Ruman’ uit, vanwaar juist die naam?
“‘Ruman’ is een Antiliaans woord en dat betekent ‘broer’. Ik heb het album ‘Ruman’ genoemd omdat *onderbreekt zichzelf*  Nee, eigenlijk heeft Jiggy hem ‘Ruman’ genoemd, haha! Hij wilde het album eerst ‘Broer’ noemen maar dat vond ik toch niet zo tof. Een week later belde hij met ‘RUMAN!’ en die voelden we meteen.”

Onlangs heb je een paar namen van collaps vrijgegeven van je album. Welke samenwerking vond je de leukste?
“Met Lil’ Kleine was het heel leuk in de studio. Hij kwam aan met wijn! We hadden die dure wijn zitten drinken en dure hasj zitten smoken, dat was wel echt leuk. *grijnst* Jack Shirak was er toen ook, dat was heel chill. Met Spanker in de studio was het ook chill. Eigenlijk met allemaal, man! Ik denk dat iedereen die ik uitgekozen heb allemaal boys waren waarmee ik aan het chillen was en heel veel tracks zijn ook gemaakt als we gewoon aan het chillen waren.”
Dus nooit echt afgesproken met iemand van “jou wil ik absoluut op m’n track”?
“Nee nee, absoluut niet ik ben meestal gewoon muziek aan het maken, alleen of met anderen. Dan kan je aan het einde van de rit kiezen wat je tof vindt en wat niet. Het is meestal gewoon heel spontaan.”
En moest je nu nog maar een samenwerking kunnen doen en dus wel iemand moét kiezen, wie zou het dan zijn?
“Wauw, ehm, maar 1? Crooks! Eerlijk, Crooks gaat rijk worden, man! Erg hoe underrated hij is, maar hij gaan nu met veel shit komen!”

Bij deze een shout out naar Crooks want hij is echt underrated, maar mensen beseffen het nog niet!

Elke rapper heeft sowieso een verse waarvan hij zichzelf echt een baas vindt, toch? “Hahahaha, ja man, ik maak Crooks ’s nachts wakker voor die shit!”
Voor welke onlangs geschreven verse wil je jezelf een high five geven omdat die zò hard was? “Er is een track op m’n album met Sevn Alias, SBMG en D Double en dat was toch wel een enge verse. Daar had ik wel eventjes het gevoel van ‘Ja man, Bundy! Je bent weer gekke shit aan het doen, je bent weer dom aan het doen!’. Dat was wel tof! Wanneer je een liedje maakt in je eentje kan je geen krachten meten. Vergelijk het met alleen aan het rennen zijn, je weet niet of je snel of traag rent. Dus als je met iemand samenwerkt heb je iets aan je info en kan je ook een tempo bijschakelen waar het nodig is. En dat gevoel had ik hier echt wel.”

Ondertussen zit ik aan m’n laatste vraag. Als ik nu naar uw auto ga, wat zou ik dan in je kofferbak vinden?
*lacht* “Kleren, echt heel veel kleren en misschien wat cadeautjes want ’t is bijna kerst. Maar neen, geen drugs in de kofferbak, niks in m’n dashboard. Ik ben komen werken dus dan neem ik geen dingen mee dat shit zou kunnen opfucken.”
True, groot gelijk en heel verantwoordelijk!
“Ja toch?” *grijns*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s