Awaken, My Love!

Donald Glover A.K.A Childish Gambino bracht onlangs twee singles uit in aanloop naar zijn nieuw album dat op 2 december gereleased werd. Met ‘Me and Your Mama’ debuteerde Childish Gambino zijn derde speler. 

Childish Gambino heeft al meerdere keren (en op verschillende manieren) laten zien dat hij meer kan dan alleen rappen en dat heeft hij met ‘Awaken, My Love!’ nog maar eens bevestigd. Een album dat helemaal niet in de hip hop genre ligt but I loved every single part of it (except for ‘California’). Ik genoot ervan om nog eens een volledig album te kunnen beluisteren dat niet alleen rap was. En dit project haalt zeker een hele andere soort vibes en feelings naar boven.

Ook al (let’s be honest here) hadden we stiekem allemaal op een ‘Because Of The Internet Part 2’ gehoopt, slaagt hij er toch maar in om op een geniale manier er een hele twist in geven mét succes. Met ‘Awaken, My Love’ mixt hij 70’s funk met een beetje soul, een vleugje r&b en maakt het af met een rock-vibe. Voor de productie van deze heerlijke instrumentals werkt Childish Gambino voornamelijk samen met Ludwig Göransson.

M’n least favourite track is zoals ik al zei ‘California’. Waarom juist weet ik niet want een slechte track is het zeker niet. Maar heel het album geeft je een heel loving vibe en ‘California’ is een beetje te noisy. Je hoort veel geluiden tegelijkertijd en dat vervaagt dat melige gevoel. En zeker omdat het na het pareltje ‘Red Bone’ komt.

De tweede track die Gambino releasete voor het album uitkwam was ‘Red Bone’ en is ook mijn nummer 1 in de top 3. Deze heerlijke vibe gecombineerd met die goddelijke instrumental kan ik gerust een volledige avond op repeat zetten. Op de tweede plaats komt zonder twijfel ‘Zombies’. En voor nummer 3 kies ik ‘Baby Boy’, een track van 6 minuten lang pure sweetness. This is what I call a baby make album.

Beluister Gambino’s nieuwe kunstwerk hieronder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s