Frank Ocean // BLONDE

Screen Shot 2016-08-21 at 16.53.30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zijn 4 jaar lange silence heeft zijn vruchten afgeworpen. Na een jaar heel de wereld in spanning te houden voor zijn nieuw album, slaagt Frank Ocean erin om 2 albums én een clip uit te brengen in slechts 48 uur.

Eén jaar lang hield Ocean zijn fans aan het lijntje, verschillende geruchten verschenen maar daar bleef het ook bij. Eergisteren kwam Frank met een visual album genaamd ‘Endless’ en nog geen dag erna dropte Apple Music zijn clip ‘Nikes’ dat niét op de visual staat. Deze nacht slaagde hij erin om ons te verrassen met een volledig album (dat nog steeds niet ‘Boys Don’t Cry’ is!) waarvan ‘Nikes’ dan ook de openingstrack is.

Frank releasete ‘BLONDE’ in pop-up stores in LA, New York, Chicago en Londen. De pop-up stores gaven een CD van het album ingepakt met een magazine met een tracklist die niet hetzelfde is als diegene je kan streamen. Hierin legt hij op een komische manier uit waarom het zolang geduurd heeft. Dit verklaart de tweet van onlangs waarin hij zei: “I got two versions. I got twoooo versions.” #ISSUE1 #ALBUM3 #JULY2015 #BOYSDONTCRY”

Hoewel de cover van het album ‘BLOND’ zegt, is de officiële naam van zijn 4de kunstwerk ‘Blonde’. ‘Endless’ was a piece of art, ‘Blonde’ hits you in your feelings. Ook slaagt Ocean erin om een paar heel interessante verassingen in het album te steken op het vlak van samenwerkingen. Zo brengt hij samen met Queen Bey het pareltje: Pink + White. Ook mijn all-time favorite artist – King Kendrick Lamar – kreeg de eer om een deel uit te maken van de plaat.

De Outkast-rapper Andre 3000 (die we ook al een jaartje niet meer gehoord hebben) heeft ook een volledige track op ‘Blonde’. Gedurende 1 minuut en 19 seconden murdered hij de prachtige piano beat. Verder hebben er ook ongelofelijk veel artiesten meegewerkt aan dit project zoals David Bowie, Jamie XX, Kanye West, Pharrel, Tyler the Creator en nog zoveel meer.

Of het de moeite waard was om te wachten? Hell yeah! We zullen Frank waarschijnlijk niet meer horen tot 2021, but it’s all good. Check ‘BLONDE’ hier!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s