Josylvio // Ma3seb – review –

josylvio-ma3seb

Josylvio is al een jaartje in de game. Ik leerde hem voor het eerst kennen op Cho’s album ‘Knock Knock 3’ op de track ‘Jilla’ en meteen ging ik mee met zijn flow. Niet veel later kwam hij met zijn langverwachte album ‘Ma3seb’, dat eigenlijk een mixtape hoorde te zijn!

Hoezo je komt na een jaar en een paar collabs uit het niets met een fire-album? I really wasn’t ready. Mijn verwachtingen waren niet enorm hoog want een verse in een leuke track betekent niet dat elke track goed is, maar Josylvio proved me wrong. Wat een dope ass album. Een perfecte combinatie van samenwerkingen dat hij hier gedaan heeft!

Ondanks Josylvio niet de perfecte zangstem heeft, zorgt hij voor super vette afwisselingen tussen rap en zang in sommige tracks, zoals op Skere Tijden. Dat zorgt ervoor dat het zeker niet saai wordt om naar te luisteren. Josylvio komt gedurende heel de LP fu-cking hard (sorry, not sorry voor het taalgebruik). Zowel lyricaal als zijn vocals. Die boosheid en agressie laat me terug denken aan Dret in de 101 Barz Megasessie 2012. Which is a good thing!

‘ Ik ben niet op bitches, ik ben op me stash. Ik denk aan me money, jij denkt aan je ex.’

Bij het horen van Ma3seb besef je snel dat Josylvio niet zo op die fuck bitches-lifestyle is, hij gaat dieper in over het leven op de straten. Een top 3 vind ik voor deze heel moeilijk om eerlijk te zijn. Ik heb mezelf er al wel op betrapt dat ik ‘Skere Tijden’ en ‘Honger’ -onbewust- al belachelijk vaak op repeat heb gezet. Ook ‘Rotation’ met Hef is een absolute banger!

‘Ma3seb’ bestaat uit 16 tracks met verschillende gastbijdrages van o.a Hans Grants, YOUNGBAEKANSIE, Quessswho, Kevin, Jermaine en Sevn Alias. Ook staan er paar heel vette verses van mijn favorites: Lijpe, Adje, Hef en Cho! Voor de productie gebruikte Josylvio de hulp van OG Vibez, Shyboy, Since 96, BMP$ en niet te vergeten Esko.

13 augustus kunnen we onze Josylvio gaan bewonderen  op het Appelsap festival dat zich plaatsvindt in het Flevopark te Amsterdam! Maar voor nu, beluister ‘Ma3seb’ hier!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s