Les Ardentes 07/07 review

Screen Shot 2016-07-11 at 20.30.52

Gisteren kreeg ik de eer om samen met mijn crew de optredens van Yelawolf, Mac Miller, Young Thug, Little Simz en Action Bronson te gaan checken op Les Ardentes. Na een lange treinrit kwamen we aan in Luik-Guillemins waar we eerst een hotel hadden gereserveerd zodat deze dag in stijl kon beginnen en stressloos kon verlopen. 

Bij aankomst op de festivalweide was Woodie Smalls al bezig. Super leuk optreden! De show had beter iets later begonnen zodat er meer volk aanwezig was, maar voor mij was het de perfecte start van de dag!

Een uurtje tijd om te eten en de tijd te doden voor het optreden van Yelawolf. Lichtjes aangeschoten en mega excited waren we, tot Yelawolf aan zijn set begon… De slechte opening van de liveband, de absurde country vibes en slecht afgestelde gitaar waren voor mij genoeg om na 20 minuten de weide te verlaten en iets te gaan drinken. Live bands kunnen heel cool zijn op hiphop optredens, maar dat was hier absoluut niet het geval. Iets later kwamen we Yelawolf en zijn band in eigen persoon tegen, maar de fan in mij was gestorven, dus geen nood aan een selfie. Jammer, maar op naar het volgende!

Ik vond het al super jammer dat Mac Miller gecancelled was, ergens had ik gehoopt dat er een evenwaardige vervanger zou zijn zoals op Woo Hah het geval was. Maar dit was dus niet het geval… Tijdens het checken van de line-up ontdekte ik dat Little Simz en Young Thug ook uit de line-up waren verdwenen. Dus als ik het goed begrijp zijn er drie van de vijf artiesten (die ik écht wou zien) niet komen opdagen en heb ik er al één gezien die me hoofdpijn heeft bezorgd. Well that sucks, doesn’t it?

Gelukkig kwam Action Bronson wél nog steeds optreden! Nog 5 uur wachten wel. Want dat hadden ze uiteraard wat later gezet om de mainstage op te vullen. Thank God voor de overload aan foodtrucks want ik stond op het punt om de trein richting Antwerpen te nemen en de halve finale te gaan kijken, maar dan moest ik door een straat vol eetstandjes. Waardoor ik na een uur (en 5 verschillende gerechten) nog maar 20 meter verder was. Naar de uitgang gaan was dus ook geen optie.

Na mezelf te dwingen ben ik met samen met mijn crew (+ a couple of foodbabies) toch nog even PNL gaan checken. Helemaal geen slecht optreden, de jongens komen uit Parijs en zijn zeker niet slecht bezig. Maar door mijn maag, slecht humeur en de after effect van die Hoegaarden Rosé’s, kon ik er toch niet 100% van genieten. Geldt hetzelfde voor Action Bronson, een artiest waar ik al lang naar uitkeek om live te zien.

Ik begrijp dat dit niet de schuld is van Les Ardentes, maar drie hiphop artiesten cancelen op één dag en geen gelijkwaardige vervanging voorzien is alles behalve oké. En ik denk niet dat ik de enige ben die van deze mening is. Na de top editie van vorig jaar is dit enorm teleurstellend.

Hopelijk is de rest van het festival probleemloos verlopen en heeft iedereen hun favoriete artiesten nog steeds kunnen zien! Ik denk nog eventjes na of ik volgend jaar weer een ticket koop.

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. A.D. schreef:

  Welke artiest vond je het leukst live? 🙂

  Like

  1. anaisabelmendes schreef:

   Veruit Action Bronson, maar Woodie Smalls z’n optreden was ook super leuk!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s