$oul’Art – Money Terug (Review)

Screen Shot 2016-07-05 at 15.20.59

Soul’Art kwam op 30 juni met een nieuwe clip als herdenking aan de Independence Day van Congo in 1960. In ‘Money Terug’ laten de mannen (én Martha) een heel ander niveau van de Belgische hiphopscène zien.

Soul’Art blikt terug op het verleden en komt met zware lines en harde feiten. In de clip verschijnen er throwbacks naar gruwelijke tijden waar Soul’Art luisteraars bewust van wil maken. Op één van de beste beats ter wereld – shoutout naar Schoolboy Q’s track Blessed – opent de Nederlandstalige rapper Bench ‘Money Terug’ in stijl en neemt de leiding gedurende het grootste deel van deze track. En ik moet zeggen dat dit veruit het beste werk is dat de Mechelaar ooit bracht! ‘Pas als een millie voor ieder van ons binnenkomt ben ik pas opgelucht’, luidt het bij Bench.

Opnieuw weet Martha met één van haar prachtige verses iedereen te verassen met haar stem, zo diep als de Atlantische Oceaan. Dat Martha razend getalenteerd is wisten we al, en daar heeft ze zeker niet voor ondergedaan met dit stuk. Zou iemand zeggen bij het horen van zo’n stem dat dit een 21-jarig meisje uit Mechelen is? Ik dacht het niet.

‘In a world where we build but build to break, we claim we’re aiming for peace but we shoot with hate.’

Dat woordentovenaar Zed zichzelf nog kon overtreffen had ik niet verwacht, maar het is op ‘Money Terug’ toch zo. Zijn verse, waarin hij speelt met drie verschillende talen en ontelbare punches, klinkt als poëzie. Op lyricaal vlak overtreft Soul’Art met ‘Money Terug’ élke hiphopartiest in België. -Sorry, not sorry-

‘Sur la première place, c’est ma famille et mes bro’s’, klinkt het bij Monsieur 13 die ‘Money Terug’ met een wavy outro eindigt, zodat bijna iedereen van het Soul Art-collectief aan bod komt. Sparrow horen we niet op deze track, maar hopelijk houdt hij zijn killer Franstalige verses bij voor een volgend project. Spoiler: dat volgend project is al volop in de maak en na het horen van deze track, lijkt me dat er één om naar uit te kijken.

Ze traden op in Brussel, Antwerpen, Luik én zelfs Amsterdam en onlangs werden ze bekroond met een ‘Rookie Of The Year’ op de Vlaamse Rap Awards. Stil zitten doen ze zeker niet! Bekijk hun clip van ‘Money Terug’ hieronder. Oh ja, niet te vergeten: Shout out naar de clipmaker David Jacobs en de beatmaker Jim Hood voor deze killer!

Heb je Soul’Art nog niet on stage gezien? No worries, je kan hun deze zomer nog meerdere keren gaan bewonderen op:

6/7: Les Ardentes (Luik)

6/8: Nacht vd Musea (MAS, Antwerpen)

29/8: Maanrock (Mechelen)

3/9: Laundry Day (Linkeroever, Antwerpen)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s