Clercy – The Rising Phoenix 

Een interview, introductie video en debuut videoclip later; is het album van Clercy eindelijk uit. 

Twee jaar geleden begon Clercy met het plannen van dit album. Met deze plaat wil hij een nieuw leven blazen in zijn stijl van muziek creëren. Na alle problemen, leuke momenten en donkere periodes neer te pennen ontstond The Rising Phoenix. Het album telt maar liefst 14 tracks.

‘De nood om mezelf te herontdekken was groot. Misschien was het tijd om goed in de spiegel te kijken.’ luidt het bij Clercy

‘Het is enorm belangrijk te weten wat we willen, waar we staan en naar we naartoe willen gaan. Ik weet dat er mensen die op dit ogenblik, een fase meemaken in hun leven, waar ze het even niet meer weten. We niet meer weten waar we zijn of staan. En juist voor die mensen, heb ik mijn album gemaakt. I’ve been there too.’

Het album begint met Rhymer’s Passion. En ik wil al gelijk een shout out geven naar Evi  Bouckaert voor de female vocals. Ook wordt haar prachtige stem herhaalt in de tracks Dropt it down, Life On The Edge en No Reason. No Reason is personally een van mijn favorites. Prachtige vocals en harde lyrics die je toch wel even laten stil staan bij het leven.

Rhymer’s Passion wordt gevolgd door ( ook een van mijn favorites); In My Pockets. Een track waar je niét stil op kunt zitten. De opvolger daarvan kennen we uiteraard al;
Clercy debuteerde met Good Guitar. Dit nummer, het instrumentale gedeelte daarvan, verwijst eigenlijk naar zijn vader die ook een gitarist is. Vroeger speelde hij deze melodie op gitaar en dat is Clercy altijd bij gebleven. Dus waarom geen debuut hit maken van dit deuntje? Hell yeah! Als je fan bent van Good Guitar dan zijn A Train Back Home en Road To Freedom zeker een tunes voor jou.

Voor Lost en Lost pt 2 werkt Clercy samen met een andere zangeres genaamd; Rebecca. Haar prachtige vocals zijn zeker een meerwaarde voor deze tracks. Ook hoor je haar op Try Again.

Mijn persoonlijke top 3? In My Pockets, No Reason en Try Again

Clercy kiest ervoor om een positieve boodschap te brengen naar de buiten wereld. Geen fuck bitches, sell coke – type of songs voor Clercy!

Stream de shit out of The Rising Phoenix and support your locals!
Binnenkort ook te verkrijgen op CD en Vinyl!

 https://open.spotify.com/album/4oyJGGf8CuDc66dvHLWOAg?si=SwCC8yWO

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s