Blackson over zijn tape en de Belgische rap scene (interview)

Onlangs zat ik in de studio met  Blackson. Het is weer een tijdje geleden dat we van hem gehoord hebben dus besloot ik om even te gaan checken waar de Antwerpse rapper zich mee bezig houdt;

Hey Blackson, how you doing? 
“Yow, what’s up!” riep hij enthousiast.

Zo lang geleden man, what are you up to these days? 
“Ik weet het, het is écht lang geleden! Maar don’t worry, Blackson is er nog steeds.” zegt hij al lachend. “Ik heb de afgelopen tijd super hard liggen werken aan mijn imago. Ik was mezelf aan het ontwikkelen tot de artiest die ik wil worden. Er zijn tegenwoordig zoveel goede opkomende rappers hier in Antwerpen. Als ik iets uitbreng vind ik dat dat ook echt goed moet zijn. Er is te veel talent in Antwerpen om lackin’ te zijn.”

Dat snap ik! En er zijn inderdaad veel nieuwe artiesten lately, wat vind je daar van?
“Antwerpen is muziekaal heel hard aan het groeien, er is gewoon één probleem waardoor we nog niet poppin‘ zijn…” kijkt hij bedenkelijk

En dat is?
“Samenwerking! Als elke fucking artiest hier in Antwerpen zijn hand in die van een ander slaat, dàn gaan we pas verandering zien. Ik beloof jullie dat onze scene in 2018 gaat ontploffen als iedereen samenwerkt.” riep hij gemotiveerd.
“Want kijk, jullie kennen ons; mezelf, Ramzi, Yuboyjeffrey, Ice P, Darrel Cole,… Maar broer, er zijn youngings onderweg! En die zijn haaaard!’

TRUE!
“Ik kan niet wachten tot dat die jongens gaan laten horen wat ze kunnen, want zij zijn de generatie die onze droom kunnen realiseren; en dat is een grote scene creëren. Het moment is aangebroken dat we onze handen in elkaar moeten slaan en samen moeten werken.” luidt het bij Blackson.

Ik zag op je sociale media platformen dat je wel bezig bent aan een nieuw project genaamd: “Monivatie”…
“Dat klopt, zoals iedereen al weet, ik ben een debrouillard.” lacht hij. “Ik probeer op mijn beide benen te staan en ik ben gemoniveerd! Alles wat ik doe is voor mijn toekomst en geld is momenteel het ding dat mij de buzz moet geven om de toekomst op te bouwen. En al word ik rijk, ga ik forever gemoniveerd blijven.” zegt hij met een grijns.

Gaan er interessante featurings op je EP staan?
“Monivatie is, zoals ik al eerder zei, een project waar ik op zoektocht naar mezelf was, op . Dus ik heb mezelf in de studio opgesloten met; Robert A.K.A C-note, KemboBeats and my nigga CK. Ik heb, samen met hun, veel avonden in de studio gespendeerd. We hebben samen nagedacht over hoe ik alles wou aanpakken en uiteindelijk gaat de enige ft. op mijn EP ‘Ice Pili Pili‘ zijn.”

En wat kunnen we daar van verwachten?
“Kijk, Ice P is langsgekomen in de studio en we hebben een banger gemaakt, en die banger gaat ook écht een banger zijn.” roept hij met overtuiging. “Ik ga er niet meer teveel over zeggen… alleen dat mijn Berbers van Borgerhout, Berchem, Hoboken, Kiel,… blij gaan zijn met de collab track van Ice P en mij! S/O naar mijn Berbers, broer!”

Ik heb deze tune gehoord and it is true.

Onder welk label wordt Monivatie eigenlijk uitgebracht?
SATL! Dat is een label dat ik heb opgestart met mijn beste vrienden CK, OD & Derrick.”

En voor wat staat SATL juist? 
“Dat staat voor Sky Ain’t The Limit. Want the Sky Ain’t The Focking Limit!” grijnst hij. “Ook wil ik bij deze een shout out geven naar Majestro (oprichter Niveau-4). Hij heeft mij enorm veel geleerd man. Jullie zullen wel zien, eind oktober, wanneer Monivatie uitkomt!”

Zoals jullie horen, komt Blackson met een hele hoop vuur in de nabije toekomst. En na het horen van zijn tape kan ik zijn woorden alleen nog maar bevestigen.

Stay tuned voor Monivatie!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s