Is Kendrick Lamar’s vierde album in zicht?

Onlangs had Kendrick Lamar een interview met The New York Times Style magazine waarin hij een paar geheimen van zijn aankomend album verklapte. Vandaag poste hij een foto op Instagram dat een duidelijke aanleiding was naar de release van zijn vierde album.

Twee jaar geleden (in maart) gooide Kendrick zijn derde speler in het spel: To Pimp A Butterfly. Een album dat zo krachtig is dat het de hele rap game veranderd heeft. Exact een jaar daarna (ook in maart!) bracht hij Unmastered Untitled uit. Een mixtape van de tracks die net niet goed genoeg waren voor zijn TPAB album. Kendrick’s ‘not good enough for the album’-tracks are still better than the average rapper’s album.

Nu zijn we weer een jaar verder en krijgen we verschillende signalen naar een nieuw Kendrick project. Tijdens zijn interview vertelde hij verschillende dingen die een grote rol speelden in het proces van het maken van zijn album. Hetgeen wat me écht bij bleef en gelijk het coolste deel van het interview was, was toen Kendrick de interviewer vroeg of hij kinderen had. Waarop hij ‘één dochter’ antwoordde.  Kdot reageerde door het aanbieden van een inzicht in zowel zijn mentaliteit en creatieve proces:

This is what goes on in my mind as a writer: One day, I may have a little girl. And it’s a girl in particular—funny you said that. She’s gonna grow up. She’s gonna be a child I adore, I’m gonna always love her, but she’s gonna reach that one point where she’s gonna start experiencing things. And she’s gonna say things or do things that you may not condone, but it’s the reality of it and you know she was always gonna get to that place. And it’s disturbing. But you have to accept it. You have to accept it and you have to have your own solutions to figure out how to handle the action and take action for it.

“Bij ‘the little girl’ is het de analogy van het accepteren van het moment dat ze volwassen wordt. We houden van vrouwen, we houden van hun gezelschap. Op een bepaald punt ga ik misschien a little girl hebben dat groot wordt en vertelt over haar liefdesleven met een man. Dingen dat meesten mannen niet willen horen. Het leren accepteren en er niet van weglopen, dat is hoe ik wil dat dit album aanvoelt.” luidt het bij Kendrick.

Nu, dit is exact de reden van mijn excitement voor het album. Op zijn instagram postte hij vandaag een soort van album cover waar alleen IV opstond, wat verwijst naar Kendrick’s vierde album. In afwachting naar dat kunstwerk is er al een beetje Kendrick-werk dat we kunnen bewonderen. Onlangs dropte Thundercats een album waar Kdot de eer kreeg om een verse te spitten op de track Walk On By.

Daarnet (Go check it out!!!) bracht ook Mike WiLL Made-it het vervolg van zijn album Ransom. Ook daar heeft Kendrick een verse op de track Perfect Pint waarin hij samenwerkt met Gucci Mane en Rae Sremmurd. Kendrick en Gucci op één tune, that made my day.

Hier kan je alvast het volledige interview checken. Vergeet zijn nieuwe tunes hieronder ook niet te checken!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s