Wilde Westen murdert de rapscene met W.W Nation

on

Vorig jaar brachten Mula B & LouiVos hun mixtape Drugs & Geld dat zorgde voor de doorbraak voor de jongens van Wilde Westen. Sindsdien hielden Mula B, LouiVos, Kingsize en 3robi ons vol spanning voor het vervolg van hun eerste gezamenlijk project: 911. Na een jaar wachten kwam vorige week het langverwachte WW Nation album uit.

Tijdens een interview van de luistersessie beschreef Noisey het album als ‘het album dat de Nederlandse rapgame gaat vernielen.’ Which is understandable. De boys brengen met WW Nation een heel andere level van trap. Apart from that; het album bestaat maar liefst uit 29 tracks. De tracks van hun 101 Barz sessies krijgen we eindelijk in een volledige vorm te horen en nog veel meer dan dat.

Dat Mula B en Louis met de domste flows afkomen wisten we al. Dat ze me konden blijven verrassen gedurende 29 tracks, had ik niet verwacht. But they did. Ik weet niet hoe ze het doen, maar ze slagen er in om alles goed én catchy laten klinken. Of ze het nu over Juice of Paperclips hebben. En ik denk wel dat dat de kunst is. Als je een tune kan maken over andalouse en ervoor zorgen dat iedereen die luidkeels meespit, you’re doing it right.

3Robi’s flow is dan weer een heel ander verhaal. Ondanks dat ik meer dan de helft van zijn bars niet versta, vind ik zijn flow zo absurd dope. Wled Khab is een track waarin hij samenwerkt met Mula B. Geen idee what it means, geen idee wat hij zegt, maar zijn flow op deze beat is te gek. Ik denk dat deze ook een van m’n favorites van 3robi is. Deze tune is niet geproduced door Illiass maar Yessinebeats. Shout out voor deze monsterlijke beat.

Voor de rest hebben we uiteraard Wilde Westen’s eigen geheime wapen: Iliass op de beat. Hij verrast ons gedurende heel het album met vernieuwende combinaties van sounds. Illiass heeft 90% van de tracks op het album geproduced op een paar uitzonderingen na. Tom Ferro is verantwoordelijk voor het producen van Tot De Dak. Ook Kingsize komt verrassend uit de hoek. Niet alleen brengt hij lyricaal de hardste verses van het album maar ook heeft hij een paar enge beats getikt voor het album zoals Now Or Never en Visioen. Voor Now Or Never werkte hij samen met Mula werkt die met zijn flow de beat helemaal murdered. Deze tune hoort sowieso mee in de top 3.

Qua samenwerkingen hielden de jongens het binnen hun eigen cirkel, which is very dope. Milo horen we uiteraard op Mama’s Huur van LouiVos maar kreeg ook een plaatsje op Wilde Stack. Ook Bartofso die onlangs een 101 Barz sessie rockte kreeg een paar verses op het album.

WW Nation staat nu al op nummer 1 in de iTunes chart and I’m pretty sure this one is gonna write history in de Nederlandse rapscene. Je kan het album kopen op iTunes of hieronder beluisteren via Spotify.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s