Kendrick Lamar murdered The Weeknd’s Track

Na het gruwelijke succes van The Weeknd’s track ‘Starboy’, waarin hij samenwerkt met Daft Punk, komt zijn langverwachte album uit. Op het ‘Starboy’ album werkt Abel samen met verschillende artiesten zoals Lana Del Rey, Future en niemand minder dan Kendrick Lamar. 

“Sidewalks” is de track waarin Kendrick de eer krijgt om een volledige verse te spitten en uiteraard killt hij deze helemaal. De track begint met een heerlijke instrumental waarin The Weeknd opkomt met de smooth-lines die we van hem gewend zijn. Abel en Kendrick gebruiken “Sidewalks” als een metafoor voor het pad dat ze hebben afgelegd van hun humble beginnings tot de fame die ze nu hebben.

I’m the greatest nigga, why you scared to say it?
I wanna rock, I wanna rock, I wanna cop more land
I never stop, I wanna quick advance on a bill if it ain’t one
Break everything, I’m a hustler, came from

Hoewel Kendrick bekend staat om elke track te murderen waarin hij een featuring krijgt, had Abel geen bang om hem een verse te geven op dit plaatje. The Weeknd heeft de ‘chance’ dat hij en Kendrick niet te vergelijken zijn met elkaar op vlak van muziek. Want de verse die Kendrick op deze track gegooid heeft zou veel andere artiesten belachelijk hebben gemaakt (zie: Big Sean // Control). Maar omdat het op een The Weeknd-track is, is die verse helemaal acceptabel.

The Weeknd zorgt met zijn goddelijke stem voor de perfecte hook. Maar de post-hook hebben we te danken aan Daniel Wilson die ook de productie van deze track verzorgd heeft. Beluister “Sidewalks” hieronder en voor degenen die Kendrick’s verse helemaal willen uitdokteren, kan dat hier!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s