Patatje Oorlog eten met Cho! (interview)

 

Cho is de Nederlandse rapper die onlangs vuur gooide tijdens de 101 Barz studiosessie en die een paar maanden terug het killer album ‘Knock Knock 3’ uitbracht. Hij is één van m’n favorites in de Lage Landen en ik kreeg de eer om een avondje te chillen met hem en z’n crew.

Cho, Swen en Bousy waren een avondje in Antwerpen voor het editen van Cho’s nieuwe clip. De jongens waren na een dag hard werk hongerig dus trok ik met hun de stad in om wat eten te zoeken. Een frituur kennen ze daar in Nederland niet dus bracht ik hen naar eentje waar we ‘patatje oorlog’ en een shitload aan kip aten. Later op die avond gingen we naar m’n appartement voor de chillsessie verder te zetten.

14572369_10202169308231613_4858928215447850644_n

Een paar jonko’s en mopjes over m’n Belgisch accent later besloten de boys me een snelcursus Nederlandse-slang te geven. Zo zaten we tot de late uurtjes in m’n zetel (waar Cho een scheet op heeft gelaten, by the way) te praten en te genieten van zijn nog niet gereleasete tracks terwijl de ene joint na de andere gerold werd. Toen ik zijn 101 Barz Studiosessie opzette begon iedereen mee te spitten op z’n verses.

‘De studiosessie was écht dope. Rotjoch gaf me een gouden plaat voor ‘Ik Mis Je’, de eerste gouden plaat dat uitgereikt werd bij de 101 Barz! Mijn favoriete deel is de eerste track! Die beat is van Rosalie en die vind ik gewoon heel dope.’ klonk het bij Cho.

Je verse op die beat van Malik vond ik ook sick!:
‘Ja sowieso, die beat was echt hard! Ik had een kort gesprek met hem en hij stuurde me die beat via Instagram. Dat was de perfecte beat voor de studiosessie. Ik baal wel dat toen Rotjoch erachter vroeg, ik de jongen zijn naam niet meer wist. Dat is zo kut. Bij deze dus een shout out naar Malik voor de beat!”

Wat is je favoriete collab op Knock Knock  3?

‘Amen/December met Winne is veruit m’n favoriete track op het album. Maar als ik puur naar samenwerking kijk kies ik voor Willy Wartaal. Het was zo’n vage dag, hij kwam binnen en hij besloot dat hij een verse wou opnemen. Hij had helemaal niets voorbereid, was doped up en helemaal naar de klote maar dat was zo grappig. We hebben er uuuuuuuren over gedaan, man! Haha! Daarna heb ik gewoon de beste stuks eruit genomen en samengeplakt.’

‘Maar voor m’n all-tme favorite collab ga ik voor Adje! Letterlijk, elke track die ik met Adje maak is straight up fire.’

Mijn lievelings track van jullie is ‘Dat Nu’ met Hef, Dio en Mocromaniac, die staat since forever op repeat! 

‘Haha really? Zo’n samenwerking zie je inderdaad niet vaak en het is wel echt een mega dope clique. Met ons 5 doen we toch wel speciale dingen, ja!’

‘Deze jonko brengt me naar Parijs, naar Disneyland! Daar is alles ook zo high!’ onderbrak hij me terwijl hij er nog een draaide. Terwijl ik mijn best deed om m’n ogen open te houden passte Sven me nog een andere joint. Ik was niet van plan om onder te doen voor de boys dus nam ik een teug en stelde ik nog een vraag.

Favoriete artiest in Nederland, shoot! : 

‘Heel eerlijk? Kempi is m’n favoriete artiest in Nederland. Hij heeft echt iets magisch. Eén van de eerste nigga’s die straat rap bracht en staat waar hij nu staat.’

Moest je een artiest terug tot leven kon brengen, wie zou dat zijn?

‘Michael Jackson! Hij is dé reden dat ik een artiest wou worden. Hij gaf me inspiratie en dacht anders dan anderen. Laten we eerlijk zijn, zo iemand maak je niet meer mee.’

Before you die, met wie zou je nog een collab willen hebben?

‘Goh… Sowieso Kendrick Lamar, André 3000, Kanye West en zo kan ik wel blijven doorgaan. Als ik het hier in m’n eigen land moet houden kies ik voor Anouk of Trijntje Oosterhuis! Met die angels zou ik echt wel eens willen samenwerken!’

Toen alle illegale substaties op waren en Bousy op een andere planeet zat, besloot ik de jongens terug naar hun auto te brengen en dat is waar m’n avontuur met Cho en z’n crew eindigde.

Een dikke dikke shout out naar Cho, Sven en Bousy en thanks voor m’n eerste interview met een Nederlandse rapper!

Beluister hieronder alvast Cho’s Studiosessie en be on the look out for some more!

Een dikke dikke shout out naar Cho en thanks voor m’n eerste interview met een Nederlandse rapper!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s