Clercy – Rising Phoenix

Clercy (de voormalige Double C) heeft niet alleen een kledinglijn genaamd ‘Free Your Mind’ maar heeft ook een hele comeback gemaakt en staat op punt om zijn EP ‘Rising Phoenix’ te releasen.

screenshot_2016-09-11-18-12-47
Clercy en ik na zijn optreden!

Onlangs werd ik gecontacteerd door Thalia -samen met Arnaud Acoe Clercy’s manager- met de vraag of ik een exclusieve luistersessie van Clercy’s upcoming EP ‘Rising Phoenix’ wou bijwonen. Zonder verwachtingen vertrok ik deze ochtend richting Rooseveltplaats in Antwerpen waar de brunch/luistersessie zich plaats vond, in ‘No Limits’ om precies te zijn. Bij aankomst werd ik met open armen ontvangen en kreeg ik glaasje cava om de ochtend goed te beginnen. Het publiek bestond uit ongeveer 10 à 15 mensen die allemaal kieskeurig geselecteerd zijn door de managers. Ik maakte kennis met een student die rechten studeert op de UA en ontmoette niemand minder dan Bart Peeters. Ook kreeg ik de eer om met Clercy zelf te babbelen over heel het gebeuren.

De 25-jarige rapper uit Gent die geboren en
getogen is in Brugge is al heel zijn leven lang bezig met muziek. Hoewel hij al een lange tijd niets meer van zich heeft laten horen heeft hi

nog steeds zijn enorme fanbase achter zich. “Ik heb een heel moeilijke tijd achter de rug en ik heb mijn pauze gebruikt om tijd te steken in het schrijven.” klinkt het bij Clercy. “Ik ben niet voor die ‘Fuck Bitches, Get Money’ – type of hiphop, ik ben meer op die lyrical rap. Door te schrijven heb ik geleerd mijn problemen te plaatsen en hoop ik zo andere mensen te kunnen inspireren.

Na een kort babbeltje was het zo ver, Clercy ging a capella een paar tracks rappen van zijn nog ungereleased EP ‘Rising Phoenix’. Bij elke track vertelde de Gentenaar ook het verhaal of de reden van de track. “Elke track is ook zelf opgenomen, geproduced en afgemixt. Ik speel een aantal instrumenten en zo heb ik de beats in elkaar gestoken.” vertelde Clercy me. De eerste track die hij speelde was een heel persoonlijk verhaal naar zijn vader toe. In zijn jonge jaren speelde zijn vader de gitaar en er was een bepaald deuntje dat zich eeuwig is bijgebleven en uiteindelijk de voorzet was naar ’Good Guitar’. Daarop gevolgd kwam ‘In My Pocket’. “Met ‘In My Pocket’ wil ik duidelijk maken dat die vrouw discriminerende hiphop allesbehalve oké is, daar wil ik verandering in brengen.” luidt het bij Clercy.

“Mijn vriendin is mijn allergrootste steun geweest, al 5 jaar lang staat ze aan mijn zijde en help ze mij ook degelijk met wat ik doe. Daar ben ik haar eeuwig dankbaar voor.

Mijn inspiratie haal ik vooral uit lyrische artiesten zoals Kendrick Lamar en J. Cole, dat zijn echte tovenaars met woorden.” Maar als hij het in het België-landje moet kiezen zien we bijna niemand van de hedendaagse hiphop-scène. Clercy heeft respect voor de jongeren die nu gaande zijn in de rapscène maar zijn voorkeur gaat toch naar Selah Sue, Stan Van Samang en Natalia. “Hip Hop is zeker opkomend in België maar het heeft niets meer te vertellen en daar wil ik verandering in brengen.”De eerste 2 tracks die hij speelde waren de eventuele toekomstige singles. Met de andere liedjes gaat hij dieper met zijn teksten. Zo kwam hij met ‘No Reason’ waar hij rapt over politiek, discriminatie en racisme dat gevolgd wordt door ‘Lost’. Een liedje waar iedereen zich wel mee kan relaten. Ook Bart Peeters bleef gedurende de hele sessie ritmisch mee knikken.

Met andere woorden, hou deze jongeman zeker in de gaten! Binnenkort komt zijn EP ‘Rising Phoenix’ officieel uit en het is er eentje om naar uittekijken!

Niet te vergeten een shout out naar het lieve personeel en uitbater Bob van No Limits voor de goede bediening en de lekkere cavatjes en niet te vergeten het ATS management!

 

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s