Cho // Knock Knock 3 -review-

Screen Shot 2016-06-30 at 16.45.54

Onlangs gooide Cho zijn derde speler ‘Knock Knock 3’ in. Na zijn succesvolle tapes ‘Knock Knock 1’ ,‘Knock Knock 2’ en de ‘Misschien wel hé’– EP bracht hij dus voor het eerst een officieel album uit.

Ik beschouw mezelf absoluut niet als een kenner van de Nederlandse hiphopscène, misschien daarom dat ik nog nooit veel aandacht voor Cho’s werk heb getoond. Ik had al wel een paar van Cho’s tracks gehoord maar had nog nooit echt al zijn muziek gescreend (I know, shame on me). Na een feestje waar meerdere van zijn tracks gedraaid werden heb ik mezelf toch gedwongen om de dag erna zijn tape helemaal te beluisteren and I’m glad I did!

Samen met zijn producer Spanker trok Cho zich een tijdje terug in de studio voor het produceren van deze banger. Cho gaat in ‘Knock Knock 3’ duidelijk volwassener en dieper dan in de ‘Misschien wel hé’-tijden. Zelf beschrijft hij zijn album als een luisteralbum met veel muzikale verassingen, and I couldn’t agree more. Op het album heeft de Amsterdamse rapper harde tracks met featurings van verschillende Nederlandse én Belgische artiesten. Niet alleen het hitje ‘Eerste Keer’ met Abigail Johnson, of ‘Ik mis je’ met La Rouge, maar ook met o.a Willie Wartaal, Winne en Josylivio gooit hij brute tracks. En niet te vergeten, de verse van Hef in ‘Kan Het Niet Geloven’.

Mijn persoonlijke top 3 voor dit album (momenteel, want uiteraard verandert dat wekelijks): Op nummer 1, zonder twijfel ‘Jilla’ met Josylivio. Gevolgd door ‘Beef Met Je Boyfriend’ op nummer 2. Catchier verses dan Cho’s ‘Ja, ik pull up skkrrt voor je deur. Knock Knock, baby ik ben d’r’!?’ bestaan niet, luister zelf als je me niet gelooft. Als nummer 3 kies ik voor ‘Kleine jongen’, shout out naar de beatmaker voor deze, die is absolutely amazing. ‘Knock Knock 3’ bestaat uit een uiteenlopende keuze van 17 tracks, beginnend met een intro met Nicole Bus en eindigend met een 17 minuut lange track. Hieronder vind je alvast de tracklist.

1. Intro ft. Nicole Bus
2. Overdosis
3. Kan Het Niet Geloven ft. Hef
4. Beef Met Je Boyfriend
5. Jilla ft. Josylvio
6. Eerste Keer ft. Abigail Johnson
7. Kleine Jongen
8. Fabulous ft. Idaly
9. SNM
10. Popalik ft. Stefflon Don
11. Amen/December ft. Winne
12. Ik Mis Je ft. La Rouge
13. Baksteen
14. Rapshit
15. Josephine ft. Willie Wartaal
16. Chavelly 2.0 (Snippet)
17. Aan De Kant

Voor degene wie ‘Knock Knock 3’ nog niet beluisterd heeft (wat ik betwijfel), check ‘m op Spotify of hieronder! We eindigen met de eerste single van de tape die hij clipte. Bekijk hier ‘Kan Het Niet Geloven (ft Hef)’

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. mrsdetermination schreef:

    Dope! We zijn trots op je.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s