Chance op vrijdag de 13de (review Coloring book mixtape)

screen-shot-2016-04-30-at-4-23-53-pm.png

Vrijdag 13 april was zeker geen pechdag voor hiphopfans: Schoolboy Q releasete de track ‘That Part’ met Kanye West, Post Malone dropte een mixtape en Chance The Rapper stelde zijn langverwachte derde langspeler voor: Coloring Book.

Al op 19-jarige leeftijd bracht Chance zijn eerste mixtape 10 Days uit, maar brak pas echt door na zijn tweede: Acid Rap. De keuze voor een nieuwe mixtape in plaats van een album is volledig bewust, net als zijn keuze om niet bij een platenlabel te tekenen. Een paar jaar geleden wees hij zelfs een plek naast Kendrick en Schoolboy Q bij TDE af. Naar eigen zeggen doet ie het liever gewoon allemaal zelf; geld verdienen doet hij wel op het podium in plaats van de studio.

Het eerste wat me opviel aan de playlist van Coloring Book zijn de vele collabs met verschillende artiesten, iets waar ik sowieso excited van word! Chance werkte voor de mixtape samen met onder andere Kanye West, Justin Bieber, Future, Jeremih en Lil Wayne. Best een interessante keuze van artiesten als je ’t mij vraagt! Wie benieuwd is naar meerdere samenwerkingen van Chance moet Donnie Trumpet and the Social Experiment checken, waar Chance vorig jaar het album ‘Surf’ mee uitbracht. Of luister naar zijn featuring – en één van zijn beste verses ooit – op Action Bronson ‘s track ‘Baby Blue’.

Persoonlijk vind ik Coloring Book volwassener klinken dan Acid Rap, which isn’t a bad thing! Bij Acid Rap haalde Chance zijn inspiratie duidelijk bij bepaalde geestverruimende substanties, in Coloring Book hoor je dat hij een beetje volwassener is geworden dan dat.

Als ik zelf een top 3 moet samenstellen voor Coloring Book (op dit moment, weliswaar, want dat gaat de komende weken nog shiften) kies ik voor ‘Same Drugs’ op één, ‘Juke Jam’ met Justin Bieber & Towkio op twee en ’Smoke Break’ met Future op drie.

Hieronder de tracklist van deze parel en een link naar een gratis download, zodat ook jullie net als mij op endless repeat kunnen meegenieten!

 

Coloring Book

Track List

 1. “All We Got” featuring Kanye West & Chicago Children’s Choir
 2. “No Problem” featuring Little Wayne & 2 Chainz
 3. 
”Summer Friends” featuring Jeremih & Francis & The Lights
 4. “D.R.A.M. Sings Special”
 5. “Blessings”
 6. “Same Drugs
 7. Mixtape” featuring Young Thug & Lil Yachty
 8. “Angels” featuring Saba
 9. “Juke Jam” featuring Justin Bieber & Towkio
 10. “All Night” featuring Knox Fortune
 11. “How Great” featuring Jay Electronica & My cousin Nicole
 12. “Smoke Break” featuring Future
 13. “Finish Line / Drown” featuring T-Pain, Kirk Franklin, Eryn Allen Kane & Noname
 14. “Blessings”

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s