De musical bromance tussen Lil Baby en Gunna

Het is geen geheim meer dat Atlanta rappers de wereld aan het overnemen zijn. De afgelopen jaren is de toename van de ATL rappers niet onopgemerkt voorbij gegaan. De toppers van 2018? Zonder twijfel Lil Baby en Gunna.

Eerder dit jaar bracht Gunna zijn solo album Dripseason 3 uit en Lil Baby dropte zijn project Harder Than Ever. Dit waren niet hun eerste projecten, maar wél degene die voor de doorbraak zorgden. Ondanks de ontelbare tracks die ze samen hebben, bundelden de artiesten hun krachten voor een collab-album: Drip Harder. Enkele dagen voor de release daarvan gooide het duo de single Drip Too Hard. Met deze track bereidden Gunna en Baby ons voor op the ultimate dripseason!

Drip too hard, don’t stand too close. You gon’ fuck around and drown of this wave!

Drip Harder telt maar liefst 13 tracks. De muzikale bromance zorgt voor chemistry tussen de twee rappers en die is duidelijk hoorbaar in hun muziek. Wat Lil Baby en Gunna zo speciaal maakt? Ze matchen elkaars wavy vocals en harde flows. En dat in combinatie met hun typerende autotune en bars uiteraard. Funfact: Tot een jaar geleden nam Lil Baby rap niet zo serieus, dus Gunna heeft hem gepusht en leren rappen. Misschien daarom dat het duo zo goed op elkaar is ingespeeld?

De rappers hielden het rustig op vlak featurings. Op de laatste track van het album ,Never recover, kreeg Drake de eer om de eerste verse te spitten op een monsterlijke productie van Tay Keith. Bij My Jeans schakelde ze hun idool Young Thug in, die zichzelf naar goede gewoonte weer overtrof in de hook. De enige muzikale combinatie die beter is dan Gunna en Baby is Gunna, Baby EN Young Thug.

Elk album heeft minstens één in your feelings-track en op Drip Harder is dat Close Friends. Een heerlijke beat met een catchy hook die je helemaal meesleept in hun mellow vibe.   Married to the game, I cant make you my fiancé. – De rappers laten een andere gevoelige kant van zichzelf zien op Close Friends. Maar dont worry, hun gevoelige kant staat het ganster-gehalte zeker niet weg. Gunnas go-to producer Turbo producete maar liefst 7 tracks van het album. Waaronder Close Friends de bangers Belly, Business Is Business. 

De youngings verzekerden ons via social media dat Dripseason nog maar net gestart is. Ze hebben naar eigen zeggen nog een heleboel materiaal dat waardig is voor een tweede collab album! Voorlopig komen we nog wel even toe met Drip Harder, die we grijs draaien in afwachting naar de tweede. Voor wie ongeduldig is en daar niet op kan wachten: Gunna bracht vorige week een heel leuke Colors-Show die je zeker het checken waard is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s