Nood Breekt Wet // Review

D-Double’s debuut album is exactly hoe ik dacht dat het zou zijn: dark, hard en gangsta as fuck!

Ondanks we D-Double dit jaar vaak te horen kregen op featurings, bleef het best stil rond zijn solo project. Onlangs vertelde hij op Puna dat hij was gestopt omdat rap hem niets opleverde. Gelukkig vond hij de motivatie en herpakte hij zich voor dit straat-album.

Een jaar voor de release van Nood Breekt Wet kreeg D-Double zijn fans warm door de Intro van het project te laten horen. Een jaar later is het volledige album uit.

Op dezelfde dag als Kevin (en tientallen andere artiesten) bracht D-Double zijn album uit. Door naar de tracklists naast elkaar te leggen maakte ik de keuze snel welk album ik eerst zou beluisteren. Wat zeker ook niet ongezien blijft zijn de keuzes van de featurings. Alleen al daardoor hebben mensen geen recht niet om het album niet te checken.

Op dit album horen we gastbijdrages van Sevn Alias, SBMG, Kempi, Hef en nog veel meer. Toen de single Boerejongens met Pietju Bell na de 101 Barz-sessie uitkwam, wist ik dat het album heel hard en street ging zijn. De featuring die me vanaf de eerste seconde pakte was Barzelona met Kevin en Lijpe. De monsterlijke schijf, waar iédereen hard op komt, werd niet veel later geclipt. Ook horen we Sarita Lorena die de hook verzorgt op 2 Gedachtes. Wat een awesome keuze voor deze tune.

Moet die sannie in de kitchen blijven whippen tot me pols breekt. – D-Double

Punchlines gooien is absoluut geen moeite voor de rapper uit Vlissingen, en dat is duidelijk te horen op NBW, in elke track hoor je er minstens 10!

I usually don’t do this maar ik zag onlangs een meme en dit is exact hoe ik me voel bij het beluisteren van Max Verstappen en Real Nigga. Deze tunes make me feel badass as fuck!

Na deze twee bangers sluit hij het album af met een iéts rustigere track. Samen met Jonna Fraser duikte hij in de studio voor de track Een Ander. Een lovesong over ex’en waar Jonna de catchy hook verzorgt én de laatste verse met lines als ‘Je bent als m’n flows: je kan vaak switchen’. Een totaal onverwacht einde van het album maar zeker een potentieel hitje, if you ask me.

Op Nood Breekt Wet komt D-Double met vernieuwende sounds en verrassende lines. Als je het album nog niet hebt gecheckt, ga dat dan nu doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s