“Ik rap het liefst op mijn eigen beats!” – Malik (Interview)

Een tweetal jaar geleden na de release van zijn eerste EP ‘Red Light’ interviewde ik Malik. Ondertussen heeft de younging al big moves gemaakt en is het tijd voor een update!

Universal Frankrijk > Def Jam

Toen ik Malik voor het eerst interviewde kreeg hij een contract bij Def Jam voorgeschotelt maar koos uiteindelijk toch voor Universal Frankrijk.

“Def Jam wou zien wat ze mij konden aanbieden en niet wat ze mij moesten aanbieden. Als artiest moet je sterk in je schoenen staan en moet je kunnen zeggen wat je wil. Toen ik daar over aan het twijfelde kreeg ik ook een aantrekkelijk contract aangeboden bij Universal dus ik had snel gekozen.” luidt het bij Malik.

Belgische Rapscene

“De rapscene hier in België is heel bescheiden. Ik vind dat we met z’n allen meer moeten samenwerken. Maar er zijn zeker wel artiesten waarmee ik flex, zoals Chardy!” luidt het bij de rapper. Over eventuele samenwerkinging laat Malik niet veel los. “Zolang ik hun muziek dope vindt, kan ik met iedereen samenwerken.” In de conversatie liet Malik weten dat hij erg veel support krijgt van zijn vrienden én ouders.

Nieuw Project

Rappen, beats maken en producen zijn Malik’s grootste blessings. Boven dat heeft hij onlangs ook nog een nieuw project.

“Maart vorig jaar startte ik mijn eigen label, Eternal March Craft Records.” vertelde hij. “Als artiest kan je niet zomaar je muziek releasen wanneer je wilt en daar had ik echt geen zin in. Daarom startte ik mijn label, dan kan ik dingen doen hoe ik het zelf wil.”

Wanneer ik hem vroeg of hij nog andere artiesten had getekend lachtte hij. “Nee, maar geloof me, dat komt nog. Dat zijn plannen voor de toekomst waar ik nog niet veel over ga vertellen.”

Rapper en producer

Niet veel artiesten kunnen én rappen én producen. Toen ik Malik vroeg wat hij nu eigenlijk het leukste vindt antwoordde hij snel en enthousiast: ‘Producen!’

‘Producen is de basis van het muziek maken, als je geen producer hebt dan sta je eigenlijk nergens. Zonder producers zijn er ook geen beats en dat is het begin, toch?’ vertelt hij. ‘Ik rap het liefst op mijn eigen beats.’

Release party

Over zijn verdere plannen is Malik enthousiast. “Ik heb net mijn project Deception uitgebracht en 7 April is de release party. Hier kijk ik erg naar uit. Ook Scottie, Graci en Freddie King zullen er zijn als support act!” vertelt hij.

Dit zal zich plaatsvinden in de Antwerpse Sous Sol. Check hier alvast het evenement.

Wees erbij op de party en stream the shit out of Deception!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s