Black Panther // Album-review

Eindelijk is het zo ver! De film is net uit én het langverwachte album van Black Panther staat sinds vorige vrijdag online and it’s fire! 

Na een heleboel reclame en hype over de tracklist van het Black Panther album -wat terecht is- is ie eindelijk uit! Een tracklist met featurings waar we nog niet over durfden dromen voor de soundtrack van een Marvel-film, score!

Wat het nog beter maakt, is dat het album werd gereleaset in samenwerking met Top Dawg Entertainment. You know what that means? Wholelotta gangshit!!!!
Kendrick Lamar krijgt de eer het album te beginnen met de track Black Panther. Op deze tune spit hij zijn barz vanuit het perspectief van T’Challa, de hoofdrol speler in de film.

De monstertrack wordt gevolgd door de eerste single van het album dat onlangs ook een bijpassende clip gekregen heeft. Op All Of The Stars horen we Kung Fù Kenny again maar deze keer in combo met zijn TDE-collega; SZA.

Zowel de track met SZA als Opps met Vince Staples en Yugen Blakrock én Pray For Me met Kendrick en The Weeknd horen we in de film. De rest van de tunes zijn gebasseerd op de film.

Ook hebben we X, een track waar -again- Kendrick de hook verzorgd maar waar Schoolboy Q en 2 Chainz de verses murderen. Saudi horen we ook op X, hij is een Zuid-Afrikaanse rapper. K.Dot wou hem absoluut op deze track om de African-vibe tot leven te brengen. Dit is by far één van mijn favoriete tunes van het album.

Not even Kendrick can humble me! – Schoolboy Q

De ene schijf wordt gevolgd door de andere. Voor The Ways bundelen Khalid en Swae Lee hun krachten op een productie van BADBADNOTGOOD. Op deze track vertellen de boys hun desire over een power girl.

Jorja Smith, een echte power girl, kreeg ook een plaats op het album. Helemaal solo verzorgt ze de track I AM. Fun fact: als je goed naar de intro luistert, hoor je een interpolatie van Travis Scott’s Drugs You Should Try It.

Zacari, de guy die mee op Kendrick’s track LOVE. staat, verzorgt maar liefst twee tunes op dit album. Redemption Interlude en Redemtion. Op de tweede werkt hij samen met Babes Wodumo. I love this song! Zelf heb ik de film nog niet gezien but I swear deze had erbij moeten zijn. Wat een leuke zweverige vibe die je niet stil laat zitten.

Nog een track waar je niet op kan stil zitten? King’s Dead. Juist ja, die monsterplaat van Jay Rock! Deze blijft op repeat staan voor een lange tijd. Én daar is vandaag een bijpassende clip van uitgekomen! Wat een track, wat een clip! Future zijn verse geeft niet echt een meerwaarde aan de track, maar past er wel leuk bij. Lyrically niet te vergelijken met TDE’s woordentovenaars. Another fun fact: K.Dot draagt een Antwerp-hoodie in de clip. He knows what’s up!

Jay Rock’s King’s Dead wordt gevolgd door een andere TDE gangster: Ab-Soul. Samen met Anderson Paak en James Blake (Kendrick’s voorprogramma voor de DAMN. tour) werken aan de track Bloody Waters. Gewaagde combo? Zeker en vast! Worth it tho!

Voor de mensen die fan waren van Kendrick’s verse in New Freezer, meet Big Shot! De hook is gebasseerd op die verse! Wat het nog beter maakt? Travis Scott die er ook een verse op spit. Double score!

Mijn persoonlijke Top 3 bestaat uit: Schoolboy Q’s X gevolgd door Big Shot met Travis en als laatste: Seasons, een track van Mozzy, Sjava en Reason. Ik kende hun alle drie niet, but I’m glad I do now!

What was your favorite?

————————————————————

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s