IAMGUNZ over zijn single Baller Alert en aankomend ep – interview –

Enkele dagen na de eindejaarsfeesten, in het Grand Royal Café gelegen in het prachtige centraal station van Antwerpen, meette ik voor het eerst de rapper IAMGUNZ.

Januari is een belangrijke maand voor de artiest, niet alleen releaset hij zijn single Baller Alert maar hij verjaart én is net papa geworden van zijn zoontje Isaiah. Talkin’ about starting the year with a bang!

De vijfde dag van het nieuwe jaar bracht IAMGUNZ zijn single én videoclip van Baller Alert uit. Dit is in aanloop naar zijn EP dat de naam deelt van zijn vorige hit Urban Legend.

‘Baller Alert is écht een party-tune. Ik hou er niet van als mijn muziek gelabeled wordt want ik doe lekker waar ik zin in heb. Als ik me gangster voel, maak ik ganster-tracks, als ik me melig voel maak ik rustigere muziek. Maar de bedoeling van Baller Alert is dat het een échte party anthem is.’ luidt het bij de rapper.

Een goed hitje dus om het jaar mee te beginnen!

‘Inderdaad! De beat werd gemaakt door Luviuz en is een mix van afro en trap. Ik vibe sowieso al erg met afrotrap beats en zeker door dat ik ben opgegroeid met Congolese muziek. Dat hoor je ook echt wel in die track.’ zegt hij trots.

En how about the clip?

‘De video werd geclipt door Moskva Productions. We hebben de clip geschoten in een studio in Sint Katelijne Waver. Ik heb er voor gezorgd dat er verschillende type of dansers en acrobaten aanwezig waren.’ vertelt hij. ‘De jongeren dat we voor mijn clip hebben gekozen zijn jongeren van de organisatie Youth Zone.’

En waarom exact die jongeren?

‘Het zijn kwetsbare jongeren. Ik ben zelf in hun positie geweest en vroeger wou ik weten hoe dingen behind the scenes er aan toe gingen. Eerder dit jaar hield ik me al bezig met workshops te geven aan de jeugd, ik leerde ze schrijven, rijmen en de basisdingen om tracks te maken. Maar nu heb ik die jongeren de kans gegeven om mee te doen in de clip zodat ze zelf kunnen zien hoe dat alles in elkaar steekt.’

Echt heel goed dat je die youngings zo motiveert!

‘Ja, ik wil die guys uit hun comfortzone trekken en hun laten zien waar het allemaal om draait.’ riep hij enthousiast. ‘Voor mij is dit een plezier omdat ik vroeger die kans zelf nooit heb gehad en ik wil niet dat ze in de zelfde positie komen te zitten. Die hustler mentality wil ik aan die jongeren meegeven; no matter what, hustle your way through it!

Dus binnenkort kunnen we ook een ep van je verwachten?

‘Ja, zeker en vast! De ep gaat de naam van mijn vorige single dragen Urban Legend en gaat zeven tracks tellen. Eigenlijk is het al helemaal afgewerkt maar ik blijf hier en daar wat aanpassingen doen waar het beter kan.’

En kan je misschien al een eventuele datum zeggen of is dat nog een geheim?

‘Ik kan zeggen dat het niet lang meer gaat duren maar de specifieke datum hou ik nog even voor mezelf.’ zegt hij al lachend.

De rapper brengt very soon zijn ep Urban Legend uit. Maar voor nu, kunnen we Baller Alert nog even grijs draaien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s