Column: Female Rappers

De laatste jaren is hiphop de wereld (en mijn leven) aan het veroveren. We maken kennis met verschillende soorten rap die uit de richting gaan van de oldschool Biggie en Pac. Ook maken we meer en meer kennis met vrouwen in de rapscene en dat is iets that should be a good thing maar went wrong real quick.

Onlangs ging internet sensatie Famke Louise platina met haar Op Me Monnie track. Buiten het feit dat de track overrated en naar mijn mening absurd slecht is (en dan heb ik het over haarzelf, niet de beat, want die is gewoon dope!) , vind ik Famke Louise niks meer dan een knutselwerkje dat inelkaar is gestoken door verschillende managers met veel geld. Kan een vlogster|model zich out of de blue wel transformeren naar een volwaardig rap artist? Wel, met de juiste connecties en als er genoeg geld in gepompt wordt kan het allemaal. Who needs talent anyways?

Ik durf ervoor te wedden dat er honderden meiden hier in België en Nederland zijn die zich al jaren inhouden voor een poging te doen om de next Lil Kim of Nicky Minaj te worden (including myself). En meisjes zoals Famke Louise zijn de reden waarom de meesten zich er niet aan durven zetten. Because let’s be honest; als Op Me Monnie een track is dat platina gaat, waarom nog goeie bars gooien? Dit meisje the reason why mensen altijd gaan blijven zeggen dat rap een mannenwereldje is waar vrouwen niet thuishoren.

I CAN’T

Ik hou teveel van hiphop om deze uitspraken aan te horen. En al helemaal door een domme griet die de rapscene in het einde van 2017 niveau’s omlaag laat zakken. Want I know for a fact dat er genoeg dames zijn die wel de bars en de liefde voor rap hebben.

In Nederland hebben we Latifa die best wel een goed album uitbracht eerder dit jaar. Ook Beckie, die al jaren in de game zit, kreeg vorige week ook een plaatsje op Hef’s album. Als we het internationaal bekijken zijn de female toppers van dit jaar (voor mij) by far Young M.A en Cardi B. Compleet verschillende meiden dat ik hier heb uitgekozen. De ene rapt over riding dicks like bmx’s en de andere krijgt hoofd van chicks. And I love them both.

Wat ik wel jammer vind is dat we lately bijna(met een grote nadruk op bijna) enkel deze twee uiterste te horen krijgen. (Uiteraard hebben we Rapsody, Little Simz en nog vele andere waarbij dit niet van toepassing is.)

OF we hebben de slutty-rappers; niet persé slutty maar wel dat imago hebben, OF we hebben de dyke-rappers; die chicks die op jongens lijken en als boys klinken. Beide zijn fantastisch, but I hate that I never can relate. (Kijk naar deze rijm, I should start rapping)

Vrouwen die rappen zijn awesome, maar ik feen naar een rapster waarnaar ik kan relaten, which leaves me thinking:

Bestaat er een gulden middenweg tussen ratchet-rappers en boys with vagina’s-rappers?

Ik wil vrouwen die rappen over de dagelijkse girls stuff. Hoe awesome zou het zijn moest er morgen een chick opkomen die rapt over schoenen, make-up en jonko. DAT is de type of female rappers dat we -of misschien gewoon ik- need, geen Famke Louises met veraderlijke sannies meer, aub!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s