Preview Review: Soul’art – Granny’s ResEP + I Got You -Part 2-

Niet zo lang geleden bracht $oul’art de track I Got You uit gevolgd door I Get It. Aan het einde van de clip van I Got You maken ze bekend dat er een gloednieuwe EP op ons te wachten staat, genaamd: Granny’s ResEP.

Deze is nog niét uit (don’t worry, het duurt niet lang meer) maar ik kreeg de eer om het front to back te beluisteren en mijn mening erover te delen met jullie. Kwestie van het wachten nog wat spannender te maken.

Dit wordt hun eerste project release onder Top-notch (singles niet meegerekend uiteraard). De eerste track van het album is gelijk eentje die we kunnen mee brullen. “J’me sens comme un nègre des Far West… Djangoooo!”

De debuut single Django wordt vervolgd door Got To Go. Een rustig mellow liedje waarin we bars van Sparrow en Bench te horen krijgen. Terwijl Martha, M13 en Zediam de gezongen vocals verzorgen. Een veel rustigere track dan we gewend zijn van de squad maar zeker eentje om op repeat te zetten.

De opvolger PCR (Petite Chaperonne Rouge) is dan weer wat actiever. Doorheen heel het album gebruikt de $oul’ crew de zuiverste instrumenten voor het maken van de beats. Die zal je al wel opgemerkt hebben in PCR. Shout out naar Mitia voor zijn sax-skills op de EP, die zijn zeker en vast een meerwaarde. Ook op Patience, een track waar we de hele squad op te horen krijgen, worden we geblessed met die geweldige saxofoon. De productie van de track hebben we te danken aan Jim Hood. Hij producete niet alleen Patience en I Get It maar ook All Night & Drink Baby.

Die guy met zijn sax horen we ook op -by far my favourite track-; Living The Life. Wat een heerlijke tune met een absurd hoog feel-good gehalte! Eerst en vooral, shout out naar  Jowell voor deze beat. M13 en Zediam verzorgen de hook van deze mellow beat, gevolgd door Bench die een verse spit en als kers op de taart Martha die het afmaakt met haar prachtige vocals. Ik raad aan om deze tune (eigenlijk heel het album) heel luid op harde speakers te luisteren. Fuck yo neighbours for a minute.

I Got You kennen we natuurlijk al, deze track krijgt een ‘pt 2′! En die is vandaag uitgekomen. Iemand anders van het team heeft de eer gekregen om Bench’s verse te vervangen. Ik ga nog niet vertellen over wie het hier gaat, maar dat kunnen jullie zelf ondervinden hieronder!

De ultieme hit van het album? G8! Een echte up-tempo dance tune dat we zeker niet gewend zijn van de $oul’ squad. Misschien een eventuele videoclip?

Granny’s ResEP is een heel chilled out soulfull EP. $oul’art draagt zeker de naam van de muziek die ze brengen. Tegenover hun eerste project $oul’Park is dit een enorme upgrade. Hoewel ik M13 de perfecte hook-man van de groep vind, had ik misschien liever wat meer variatie gehad in de hooks. Maar dat is zowel een van de enige min puntjes dat ik erover kan zeggen to be real honest.

Ook een heel heel grote shout out naar de producers (Cozone, DeLaFuentes, Jim Hood, Jowell, M13 & HATARI), saxofonist (Mitia), gitarist (Dimi) en engineer (Lunaman BC) van het EP. They did a fucking dope job.

Beluister hieronder I Got You pt 2 !

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s