Lijpe – Zandloper (REVIEW)

Eindelijk is het zover en gooit Top Notch-artiest Lijpe Mocro zijn langverwachte derde speler in het spel. 

Vorig jaar bracht Lijpe zijn tweede studio album Jackpot uit. Wat na zijn debuutalbum Levensles heel wat (positieve) schade heeft aangericht. Nu is het tijd voor Zandloper.

Persoonlijk vind ik Lijpe-tracks absoluut niet slecht, hij is gewoon niet mijn artist of choice of zal het niet snel uit mezelf opzetten. Dus bepaalde verwachtingen had ik niet echt, waardoor ik aangenaam verrast werd door dit album dat maar liefst 14 nummers telt.

De eerste tune van het album Andere Tijd is al gelijk eentje dat ik al een paar keer op repeat heb staan. Persoonlijk vind ik Lijpe zijn hooks niet persé de hardste of catchieste maar hij zorgt er zeker en vast voor dat hij op zijn verses met goeie bars komt.

Tracks zoals Heimwee,  Doe Rustig! en Marokko zijn niet zo voor mij weggelegd. Dat heeft niets met de Lijpe zelf te maken maar gewoon omdat ik niet zo fuck met die up tempo dancehall beatjes. Sorry not sorry. Wat wél heel dope is aan Doe Rustig! is dat dat de enige samenwerking is op dit album. De eer daarvoor gaat naar DJ Stijco (die guy dat ook 4x Duurder geproduced heeft).

Voor tunes zoals Altijd ben ik dan wel weer te vinden, hier komt Lijpe ook heel hard. Super jammer dat het de lyrics off beat is, maar daar heeft Lijpe zelf zich al voor verantwoord en dat wordt zo snel mogelijk aangepast, awesome! Altijd wordt gevolgd door een andere schijf genaamd Zo Heet. Lyricaal zijn deze twee mijn favorieten van de moment.

Uiteraard zijn brengt hij ook iets rustigere tunes o.a BrainFreeze, Geen Zorgen Meer en Luister Goed. BrainFreeze is de ‘romantische’ tune van de 3. Ik vind niet dat het heel vaak gedaan moet worden, maar zo’n tunes once in a while apprecieer ik zeker en vast.

Vandaag releasete Lijpe ook de eerste videoclip van het album. Uiteraard juist die ene tune waar ik niet op flex! Maar de clip is wel zeker de moeite waard om te checken. Check Doe Rustig! hieronder en vergeet zeker niet het album ook te beluisteren!

 

Beluister 14-tracks tellende album hieronder.

 

 

https://open.spotify.com/embed/album/2aErimYbRyLCPrjDB6eedw%3Fsi%3DaNq1YjI1

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s