Sexiest album of the year gaat naar Mac Miller.

Malcolm James McCormick beter gekend als ‘Mac Miller’ dropte vorig jaar zijn album GO:OD AM waar hij zijn jazzy kant liet zien en blijkbaar inspiratie te veel had want een jaar later gooide hij zijn vijfde album ’The Divine Feminine’ in het spel.

Met ’The Divine Feminine’ krijgen we een hele andere kant van Miller te zien. Op een sensuele wijze (mét seksueel getinte punchlines) vertelt hij heel het album door over wat hij geleerd heeft van vrouwen en wat die ervaringen voor hem te betekenen hebben. Om het niet al te cheesy te maken gooit hij er een paar pikante boodschappen en woordspelingen tussen maar gebruikt de juiste woordkeuze om het niet ‘zomaar een ander vulgair seks-lied’ te maken. Ik ben zeker dat Miller met dit album laat een heleboel vrouwen hun hart sneller slaan.

You cross my mind, do not apologize for being fine as hell
I’m spinning here inside your spell, my mind has start to wander
I missed a day, I stay up late admiring your posture

‘The Divine Feminine’ bestaat uit maar liefst 10 tracks. Beginnend met ‘Congragulations’ waarin Miller samen werkt met Bilal die de outro verzorgd. Gedurende heel het album zorgt Miller voor de juiste instrumenten en beats voor de spicy tracks die hij hier brengt. Gevolgd door de banger met Anderson Paak – een gewaagde combinatie als je het mij vraagt – dat uitdraait op een extremely catchy track.

Hoewel Mac Miller geen zanger is en al helemaal geen love songs maakt, heeft hij dat perfect aangepakt met de samenwerkingen die hij koos. Miller deelde de studio met o.a Kendrick Lamar, Anderson Paak, Ty Dolla sign en CeeLo Green. Ook zijn huidige girlfriend en popstar Ariana Grande (dat volgens velen de aanleiding was naar ‘The Divine Feminine’) heeft een plaatsje op zijn album.

De laatste track, wat ook mijn favoriete is, heet God Is Fair, Sexy, Nasty. Voor de hook kreeg Miller hulp van Kendrick Lamar en dat was de beste keuze voor deze track. De goddelijke instrumental bracht ons naar de outro waar Miller’s oma nog een woordje geeft over haar huwelijk. Een prachtig einde voor dit geniaal album.

Even people who don’t like Mac Miller or hip hop music will love this album. Heb je hem nog niet gecheckt? Beluister The Divine Feminine hieronder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s