New Kid In The Game: Rita

Screenshot_2016-06-20-20-46-10.png

Deze week hebben we een vrouwelijke New Kid: Rita, recording artist van Zwartwerk. Vorig jaar dropte ze haar eerste track ‘R U Down’, geproduced door $oul’ art-member Zed, en sindsdien is deze Portugese furie niet meer te stoppen.

Ondertussen bracht Rita verschillende tracks uit met o.a. Malik, Scottie en de andere mannen van Zwartwerk. Ondanks haar drukke agenda heb ik toch wat tijd kunnen stelen voor dit mini-interview!

Hey Rita, ondertussen ben je al een jaartje in de Belgische hiphopscene, hoe voelt dat als één van de enige chick tussen al die mannen? 

Ik vind het heel jammer dat ik één van de enige meisjes ben, vooral omdat ik weet dat er in België veel talent is dat nooit tot uiting komt. Hopelijk staan er snel wat meer vrouwen met een passie voor hiphop, ik kijk al uit naar een mogelijke samenwerking!

Ik ook! Wat heeft jou overtuigd om met muziek te beginnen en wat heeft je gedreven tot waar je nu bent? 

Ik ben altijd wel met muziek bezig geweest. Van zingen en dansen als klein kind tot jaren later eigen probeersels opnemen op mijn iPad. Het was pas toen ik vorig jaar de mannen van Zwartwerk leerde kennen dat ik de kans had om mijn liefde voor muziek uit te breiden. Sinds kleins af aan ben ik al met muziek bezig. Ik ben echt geblessed dat ik de kans krijg om dit allemaal mee te maken en dat er zoveel deuren voor me zijn opengegaan in zo een korte tijd.

Wat mij vooral heeft gedreven om te staan waar ik nu sta, is het feit dat Zwartwerk en de andere artiesten om me heen in mij geloven. They got my back. Daar ben ik hen heel erg dankbaar voor. Alle artiesten in Mechelen en Antwerpen die ik tot nu toe heb leren kennen, verspreiden allemaal goede vibes en hebben zoveel talent. Hoe zou ik niet gemotiveerd kunnen zijn?!

Ondertussen heb je ook al een paar tracks uitgebracht. Zijn er specifieke dingen of hobbies waar jij je inspiratie uit haalt? 

Mijn inspiratie komt vooral uit dingen die ikzelf of iemand van mijn vriendengroep heeft meegemaakt. Vaak komt mijn inspiratie vanzelf bij het horen van een beat, dan gaan de lyrics automatisch van mijn hoofd naar mijn pen.

Waar hoop jij een jaar van nu te staan? Zijn er bepaalde doelen die je hoopt te hebben bereikt binnen een jaar?

Ik hoop dat mijn muziek zich binnen een jaar nog wat meer verspreid heeft. En dan bedoel ik niet alleen in België maar ook Nederland. Voor ik naar België kwam woonde ik in Nederland, hoe fantastisch zou het zijn moesten oude kennissen mijn muziek daar nu draaien? Vaste doelen bereiken hoeft momenteel nog niet te veel, ik wil vooral genieten van wat ik doe en zien wat er op me afkomt.

Beluister hier alvast een paar tracks!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s